Nova Googlova aplikacija, ki staršem omogoča dodaten nadzor nad otroki

Nova Googlova aplikacija, ki staršem omogoča dodaten nadzor nad otroki

Mnenja o tem, koliko nadzora bi starši morali imeti nad svojimi otroki so deljena. Kot vse kaže se Google nagiba na tisto stran, ki zagovarja čim več nadzora. Ustvarili so namreč novo aplikacijo Familiy Link za vse Android naprave, da bi staršem omogočili več nadzora na otrokovo rabo svoje Android naprave. Starševska aplikacije omogoča vpogled v prenose iz trgovine Google Play, starši lahko nenehno spremljajo koliko časa njihov otrok preživi na določeni aplikaciji, starši pa lahko otrokom nastavijo celo “uro za spanje”.

Aplikacija Google Familiy Link v svojem najširšem pomenu postavlja tista osnovna digitalna pravila za otroke. Na otrokovi Android napravi lahko vzpostavimo Google račun in nato s pomočjo aplikacije spremljamo vsak “digitalni korak”, ki ga otrok naredi. Kot smo že omenili lahko starši blokirajo ali dovolijo določene aplikacije, ki jih otrok uporablja ali želi prenesti, prav tako pa lahko otroku omejijo čas, ki ga lahko preživi na napravi in na točno določeni aplikaciji. Če starši menijo, da njihov otrok preveč časa zapravlja za nepotrebne igrice in ostale aplikacije, preko Family Link-a preprosto blokirajo možnost dostopa do aplikacije. V primeru, da starši nastavijo določene ure v katerih se mora otrok učiti ali spati, aplikacija avtomatsko zaklene otrokovo napravo, kar samo kaže koliko nadzora daje nova Googlova aplikacija v roke staršev.

Za zdaj je aplikacija Family Link na voljo zgolj v ZDA, da pa bi starši lahko aplikacijo uporabili morajo biti povabljeni. Minimalne zahteve glede operacijskega sistema za aplikacijo so Android 7.0 Nougat ali višje. Dodaten pogoj za aktivacijo aplikacije pa je starost otrok, saj morajo biti ti stari manj kot 13 let. Aplikacijo lahko torej začnejo uporabljati samo povabljeni, povabilo pa se lahko zahteva na strani Family Link.

 

Vir

Vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ime*

Email

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.